Symposia

Below you can find the program of the industry - supported symposia, held at the 4th CEE Meeting on Viral Hepatitis and HIV.

Overcoming the Barriers to HCV Elimination

Thursday, 11 October 2018, 17:00 - 18:00 | Supported by AbbVie

Faculty:  Petr Husa (Chair), Robert Flisiak & David Jilich

Timing

Title

Time

Speaker

17:00–17:10

  • Welcome and Introduction
  • The HCV Care Cascade

10 minutes

Petr Husa

17:10–17:30

  • Do We Have the Tools to Eliminate HCV?

20 minutes

Robert Flisiak

17:30–17:50

  • Barriers to Elimination: Strategies, Stakeholders, and Learnings from HIV

20 minutes

David Jilich

17:50–18:00

  • Audience Q&A / Panel Discussion and Close

10 minutes

Petr Husa

________________________________________________________________________________

Shaping tomorrow together: changing perceptions of managing HCV infection

Friday, 12 October 2018, 8.30 - 9.30 | Supported by Gilead Sciences

Chair:  Pavel Khaykin (Germany)
Faculty:  Andrew Ustianowski (UK) and Anca Streinu-Cercel (Romania)

Objectives:

  • To challenge the perception that managing HCV in mono-infected or coinfected patients is difficult
  • To understand the barriers that prevent people from being screened and treated for HCV infection
  • To foster discussion and exchange of clinical experience of treating different patient populations
  • To appreciate how treatment for HCV has advanced over the past years and highlight that treatment can be simplified by direct-acting antiviral (DAA) therapy
  • To share experience and knowledge of DAA-based regimens and best practice advice/guidance from outside of the CEE region about how to treat different HCV patient populations, with a view to change perceptions and inspire delegates to adopt some of this practical guidance in their own management of people with HCV infection

Timing

Title

Time

Speaker

8:30 – 8:40

Managing HCV: is it still a problem
Welcome and meeting introduction from Co-chairs

10 minutes

Anca Streinu-Cercel (Romania) and Pavel Khaykin (Germany)

8:40 – 9:10

Challenging perceptions of managing HCV infection in the CEE region
Interactive exchange between the faculty to discuss some of the perceived barriers to HCV management.

30 minutes

Facilitator: Anca Streinu-Cercel (Romania)

Presenters:
Andrew Ustianowski (UK)
Pavel Khaykin (Germany)

9:10 – 9:25

Q&A
This section will provide an opportunity for the audience to address their questions to the panel and to debate some of the perceived barriers discussed in the symposium.

15 minutes

All
Facilitator: Anca Streinu-Cercel (Romania)

9:25 – 9:30

Meeting summary
Meeting summary and close from the Chair

5 minutes

Pavel Khaykin (Germany)